Win met uw website!

Al vele klanten gingen u voor: online marketing, webdesign, programmeren, wij kunnen het allemaal.

Ontdek wat een geweldig webontwerp voor je kan betekenen!

Ik heb mijn eerste website ongeveer zeven jaar geleden ontworpen. Ik vond elke pixel ervan, elk beeld, menu, link en elk van de meer dan 30 verschillende kleuren, die voor de lay-out zorgden... echt geweldig. Er was slechts een probleem...

EEN ONTWERP DAT IS GERICHT OP HET UITERLIJK VERSUS EEN ONTWERP DAT IS GERICHT OP FUNCTIONALITEIT

Ik heb een grafische achtergrond. Ik heb jarenlang bedrijfsbrochures en pamfletten, posters en restaurantmenu's ontworpen. In bijna alle gevallen waren rijke kleuren en glitter en glamour een vereiste. Het was bijna ondenkbaar om ooit te overwegen om een ontwerp op een eenvoudige witte achtergrond te verzenden!

Toen ik mijn eerste website ontwierp, gebruikte ik dan ook mijn oude talent en gewoontes, maar ik besefte me al snel dat de webindustrie niet helemaal hetzelfde was als mijn grafische verleden.

Toen Google zijn eenvoudige look lanceerde, ontdekte ik een nieuwe liefde: Zen-ontwerpprincipes. Ik werd gegrepen door de simplistische, minimalistische benadering en ik kan sinds ik mijn Photoshop- en CorelDraw-applicaties de deur uit heb gedaan melden dat ik nu een volwaardige aficionado van simpel ben. Ik gebruik alleen nog maar functionele ontwerpprincipes.

Voorbij zijn de 'zware', flitsende, misschien zelfs opzichtige, overdreven ingewikkelde menu's... in hun plaats zijn eenvoudige intuitieve ontwerpen gekomen. Voorbij zijn de tientallen kleurvariaties want die zijn namelijk vervangen door 2 of 3 kleuren per sjabloonpagina. En gelukkig moet ik toegeven dat ik niet langer 3 MB achtergrondafbeeldingen op elke pagina die ik ontwerp plak... ik heb het nu helemaal omgedraaid!

VEEL VOORKOMENDE FOUTEN DIE WORDEN GEMAAKT BIJ EEN WEBONTWERP

De meeste webontwerpers zijn veel te veel gericht op het presenteren van hun CSS-, XHTML- en opmaakvaardigheden, ze vergeten de reden waarom mensen in de eerste plaats sites bezoeken: namelijk om ze te gebruiken. Niet om ze te bekijken. Sites zijn te vaak ontworpen zonder duidelijke navigatie die gebruikers daadwerkelijk kunnen gebruiken om toegang te krijgen tot hun gewenste content, of het nieuws, galerijen of feedbackpagina's waar ze echt naar op zoek zijn.

Voor succesvolle webontwerpen.. moet je al het overbodige wegdoen en teruggaan naar ZEN! Ik deed het ook... en ik ben blij dat ik de overstap heb gemaakt!