Win met uw website!

Al vele klanten gingen u voor: online marketing, webdesign, programmeren, wij kunnen het allemaal.

Waarom SEO uitbesteden?

Waarom SEO uitbesteden?

Waarom SEO uitbesteden? Omdat het een gedegen kennis vereist over het functioneren van internetzoekmachines en die weten te gebruiken om een website zo hoog mogelijk in de zoekresultaten te laten eindigen. We zullen in dit artikel kort ingaan op SEO (Search Engine Optimization), zodat je zelf een mening kan vormen over die vraag. Omdat de zoekmachine van Google met afstand de meest gebruikt is, komen hier maatregelen aan de orde die daarop van toepassing zijn.

De doelstelling

Zoals al gezegd, is de doelstelling van SEO om zo hoog mogelijk in de zoekresultaten van zoekmachines te komen. De reden daarvan is dat mensen die informatie op het internet zoeken, zich meestal beperken tot het bekijken van de eerste pagina's met zoekresultaten. Als je website op positie 50 eindigt, dan is de kans veel kleiner dat de zoeker jouw website vindt, dan wanneer die bij de eerste tien eindigt. Dan bedoelen we zoekers die informatie zoeken, die jouw website biedt. In het tegenovergestelde geval is het niet belangrijk waar je website eindigt.

Zoekwoorden

Het is belangrijk je een idee te vormen over wat de zoekwoorden zijn, die zoekers zouden kunnen gebruiken om informatie te vinden, die op jouw website staat. Die zoekwoorden dienen een aantal keren in de tekst van je website terug te komen. Echter ook niet overdreven veel. Als zoekers zoekwoorden gebruiken, die niet in de tekst van je website staan, dan zijn dat gemiste kansen.

Informatief en relevant

De tekst op je website dient informatief en relevant te zijn. Dat geldt ook voor teksten met backlinks. Backlinks komen hierna aan de orde. Google vindt het belangrijk dat aan bezoekers van je website meerwaarde wordt geboden. Dus is het goed als je website allerlei informatie biedt, die niet onmiddellijk over je bedrijf en aanbod gaan, maar wel informatief is voor de bezoeker. Relevantie is echter van belang. Dwaal niet teveel af van het onderwerp van je websites.

Backlinks

Backlinks zijn links naar jouw website, die op andere websites staan. Vaak zijn dat blogs. Zoals eerder is aangegeven, dient een backlink te worden opgenomen in een informatieve tekst, die relevant is voor je website. Websites met alleen backlinks beoordeelt Google negatief. Een bedrijf die zich met SEO bezighoudt, heeft blogs waar jouw backlink kan worden geplaatst.

Ten afsluiting

SEO omvat meer dan hier is beschreven, maar dat kan voldoende zijn om voor jezelf de vraag te beantwoorden: waarom SEO uitbesteden? Bron: ROIpartners.nl