Win met uw website!

Al vele klanten gingen u voor: online marketing, webdesign, programmeren, wij kunnen het allemaal.

Bitcoins kopen op een veilige manier

Investeren in cryptocurrency gebeurt steeds vaker. Iedereen raakt steeds meer bekend met de digitale munten. De meest bekende digitale munt is de Bitcoin, maar er zijn veel meer waar je in kunt investeren. Denk bijvoorbeeld aan de Ripple of de Ethereum, beide digitale munten waarbij het de moeite waard kan zijn om in te investeren. Hoe ga je Bitcoin kopen op een veilige manier? Lees snel verder.

Veilig bewaren in een wallet

Als je eenmaal de keuze hebt gemaakt om Bitcoins of een andere digitale munt te kopen, is het belangrijk dat je ze op een veilige manier bewaart. Dit kan door middel van een digitale portemonnee. Deze portemonnee heeft zowel een privésleutel als een publieke sleutel. De privé sleutel is een wachtwoord van meerdere cijfers, deel deze met niemand. Deze is alleen voor jou bestemd. De publieke sleutel dient als een soort brievenbus, waar iedereen wat naar toe kan sturen. Om hem te openen heb je de privésleutel nodig, dus alleen jij kunt deze ‘brievenbus’ openen. Als mensen de code van de privésleutel te weten krijgen, kunnen ze de Bitcoins naar hun eigen wallet sturen en dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Tips om veilig te bewaren

Het is aan te raden om kleine hoeveelheden op je online portemonnee te laten staan, zodat je hier mee kan betalen. De grotere hoeveelheden kun je het beste offline bewaren op bijvoorbeeld een aparte pc en maak hiervan een back-up. Je kunt het beste het wachtwoord zo moeilijk mogelijk maken, zodat niemand deze kan achterhalen. Denk hierbij aan hoofdletters, kleine letters, cijfers en bijzondere tekens. Zorg daarnaast ook voor twee-staps-verificatie, hiermee kunnen kwaadwillende met alleen je wachtwoord alsnog geen toegang krijgen tot je digitale portemonnee. Je hebt je portemonnee hiermee extra beveiligd doordat je 2 stappen moet doorlopen.

Bekijk hier de Bitcoin koers: https://bitvavo.com/nl/bitcoin/koers